PracSIP at bygge praksisfællesskaber i skolen
Publiceret: 03-05-2010
En PracSIP er en webbaseret tjeneste, som understøtter elever i at agere journalister, ingeniører, læger osv. PracSIP'en organiserer elevernes arbejde og samarbejde, stiller redskaber til rådighed samt understøtter udviklingen af de nødvendige faglige kompetencer.
Artikel i Designværkstedet, EMU.
Interaktive assistenter
Publiceret: 04-02-2009
Af Jeppe Bundsgaard
Interaktive assistenter er internetprogrammer, som gør det muligt for elever at lære fagligt baserede metoder og tilegne sig viden, netop når de har brug for det. Interaktive assistenter går ud fra, at eleverne har brug for at udføre en fagligt udfordrende opgave, de hjælper eleverne igennem de delopgaver, de skal udføre, ved at stille spørgsmål og anvende svarene i de følgende spørgsmål, og de stiller den viden til rådighed, som er nødvendig, for at eleverne kan udføre opgaven.
Media, Marks and Communication Technology: A proposal for a terminology
Publiceret: 10-08-2005
Af Jeppe Bundsgaard
Et work-in-progress på engelsk hvor jeg præsenterer et forslag til en terminologi og viser anvendeligheden ved at analysere hvordan forumteknologi og skriftmodalitet har betydning for samarbejde via net.
Atom eller fragment
Publiceret: 16-03-2002
Af Jeppe Bundsgaard
En dialektisk kommunikationsteoretisk og -historisk undersøgelse af internettet.
Mit speciale fra 1999. Det er desuden i 2000 udkommet som første bind i ELI Working Papers, Syddansk Universitet, Odense.
Medier og kommunikationsredskaber
Publiceret: 04-04-2002
Af Jeppe Bundsgaard
Dette er et work-in-progress der bl.a. skal bruges i en sproglære jeg skriver sammen med medlemmer af forskergruppen ELI på SDU, Odense. Jeg hører gerne kommentarer.
Myten om Internettet
Publiceret: 16-03-2002. Sidst opdateret: 16-03-2002
Af Jeppe Bundsgaard
Denne artikel er en udløber af mit speciale. Den er et konstruktivt opgør med jubeloptimismen i forhold til mulighederne med internettet i undervisningen.
Artiklen er i en lidt forkortet udgave trykt i Folkeskolen nr. 7 2000.
Danmarks Internetbibliotek
Publiceret: 16-03-2002
Af Jeppe Bundsgaard
Også en udløber af mit speciale. I artiklen, der er trykt i Bibliotekspressen nr. 1/2000, beskriver jeg problemerne med at orientere sig på internettet og argumenterer for at det må blive et offentligt initiativ at få sat en egentlig registrering af internettets tekster i værk. Før bliver internettet ikke et virkelig kraftigt redskab i undervisningen.
IT i undervisningen
Publiceret: 16-03-2002
Af Jeppe Bundsgaard
Dette er et af mine tidlige bud på mulighederne for at inddrage computere i undervisningen. Også denne tekst er et opgør med jubeloptimismen og mere specifikt med en vision af Danmarks Radios generaldirektør og med et projekt om grammatikundervisning på nettet.
I stedet for virkeligheden
Publiceret: 17-03-2002
Af Jeppe Bundsgaard
Et kritisk svar på Tor Nørretranders berømte bog Stedet som ikke er.
Fleksibel tid til hvad?
Publiceret: 17-03-2002
Af Jeppe Bundsgaard
I denne artikel diskuterer jeg hjemmearbejdets velsignelser. Artiklen har været trykt som kronik i Aktuelt (1998).
Fra tegning til skærm
Publiceret: 17-03-2002
Af Jeppe Bundsgaard
En teknologihistorisk oversigt skrevet til diskussionen på Forskningsministeriets hjemmeside om Det Digitale Danmark, der formulerede et bud på Danmarks IT-politik omkring år 2000.
|